Hypotheek oversluiten of omzetten

Je hypotheek veranderen

Wilt u uw hypotheek oversluiten of omzetten? Dan is het raadzaam om gedegen advies in te winnen bij De Hypotheek Lounge. Het oversluiten van een hypotheek of het omzetten van een hypotheek zijn namelijk twee verschillende dingen. Bij het oversluiten van een hypotheek kunt u overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Bij het omzetten van een hypotheek sluit u de nieuwe hypotheek altijd af bij dezelfde geldvertrekker.

Hypotheekrente vergelijken

De gemiddelde hypotheekrente is sinds 2006-2008 gehalveerd en veel huiseigenaren hebben nog steeds een lopende hypotheek met een relatief hoog rentepercentage. Terwijl een lagere hypotheekrente altijd lagere maandlasten betekent. “Nu een lichte opgang dreigt, kijken veel mensen met een oudere hypotheek en hogere rente of ze misschien nog net kunnen oversluiten”, aldus de Telegraaf. Heeft u last van uw oude hoge hypotheekrente? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Als u uw hypotheek wil oversluiten, zijn daar kosten aan verbonden. Deze wegen echter absoluut niet op tegen de financiële voordelen van oversluiten! Het aanpassen van uw hypotheek kan ook wanneer uw hypotheekvrije periode nog niet is ingegaan, dus als uw hypotheek nog midden in een rentevaste periode loopt. De meest actuele rentes vindt u terug in ons overzicht met hypotheekrentes. Wij hebben een handig overzicht voor u gemaakt om de hypotheekrente vergelijken.

Hypotheek oversluiten: wat zijn de kosten?

Als u uw hypotheek wil oversluiten is het echter wel belangrijk om te weten welke kosten hierbij komen kijken. Denk hierbij aan notariskosten en een eventuele boeterente. Bij het oversluiten van een hypotheek wordt er een boete in rekening gebracht voor de misgelopen rente-inkomsten door de huidige geldverstrekker. Bij het omzetten van een hypotheek zijn geen notariskosten verschuldigd.

Voordelen hypotheek oversluiten

Oversluiten is daardoor vooral interessant bij hypotheken waarvan de resterende rentevaste termijn nog zo’n vijf jaar vaststaat. Loopt de rentevaste periode van uw hypotheek nog langer dan vijf jaar door, dan wegen de hoge oversluitkosten en boeterente meestal niet op tegen de lagere maandlasten.

Financieren van een verbouwing?

Wilt u extra bestedingsruimte voor een verbouwing of andere een investering? Dan is het een goed idee om uw hypotheek te gaan oversluiten. U kunt dan een hypotheek gebruiken bij het realiseren van de verbouwing. Als u een hypotheek oversluit dan kunt u dus rente besparen met een nieuwe hypotheek én u heeft meer bestedingsruimte voor het verbouwen van uw huis. U zou een tweede hypotheek kunnen nemen óf u sluit uw gehele hypotheek over naar één andere hypotheek met meer bestedingsruimte. Dit is natuurlijk alleen gunstig als de hypotheekrente lager is bij een andere hypotheek.

Voor meer informatie

Wilt u goedkoper wonen en meer financiële ruimte hebben? Dan is een hypotheek oversluiten een goede optie. Wilt u uw hypotheek oversluiten en bent u benieuwd naar de kosten hiervan? Vraag ons om advies, want wij helpen u graag verder met deze belangrijke keuzes. Maak snel een afspraak op via 0416 – 744 744 voor ons kantoor in Waalwijk, 0162 – 211 551 voor ons kantoor in Dongen en 0416 – 205 030 voor onze kantoren in Spang-Capelle en Kaatsheuvel. We leggen u graag alles uit!

Call Now Button